De wereld staat niet stil. Dus ook niet voor BrandMR. Op deze pagina vertellen onze medewerkers over nieuwe ontwikkelingen in het recht en over zaken die blijvend actueel zijn.
Is je telefoon net buiten de garantie kapotgegaan? Of werkt je laptop niet meer, terwijl hij nog vrijwel nieuw is? Dat is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig heb je als consument voldoende rechten. Veel bedrijven proberen je garantieclaim af te wijzen, maar vaak is dat onterecht. In deze blog lees je hoe garantie werkt, wanneer je recht hebt op vervanging en hoe je een succesvolle claim indient.
Lees meerEen concert van je favoriete artiest waar je al maanden naar uitkeek, een sportwedstrijd met vrienden of een festivalkaartje dat je cadeau kreeg. Naar zulke evenementen kun je echt uitkijken. Maar wat als je plots niet meer kunt gaan? Of als het evenement wordt geannuleerd? In deze blog leg ik uit hoe het herroepingsrecht werkt bij evenementen, wat je rechten zijn bij annulering, en waar je op moet letten bij de (door)verkoop van tickets.
Lees meerIn een markt waarin consumenten dagelijks talloze keuzes moeten maken, speelt vertrouwen een belangrijke rol. Keurmerken zijn bedoeld om dat vertrouwen te waarborgen. Ze geven aan dat een product of dienst voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen. Maar wat als een bedrijf dat keurmerk ten onrechte gebruikt? Dan is het een misleidende handelspraktijk, waar jij zelf als consument ook iets tegen kunt doen!
Lees meerTweedehands auto’s, oftewel occasions, zijn vandaag de dag erg in trek. Ze zijn beter te betalen dan nieuwe auto’s. Maar wat als je merkt dat deze tweedehands auto gebreken vertoont? Wat zijn dan je rechten? In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.
Lees meerMarie schrikt zich een hoedje als ze haar jaarafrekening ontvangt van haar energieleverancier. Ze moet ineens € 1.000 bijbetalen voor haar energieverbruik. Kan dat zomaar? En belangrijker nog: moet ze dit echt betalen? Marie besluit contact op te nemen met BrandMR.
Lees meerMisschien heb jij wel meer abonnementen lopen dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan streamingdiensten, de sportschool of jouw favoriete tijdschrift. Als je van zo’n abonnement af wilt, dan is dat vaak een hoop gedoe. Je kan te maken krijgen met opzegtermijnen, opzegboetes of het bedrijf wijst jouw afzegging af. Wat kan je dan doen?
Lees meerJe baan verliezen en langdurig werkloos zijn is niet alleen een financieel naar, maar ook een psychologisch trauma. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen er een half jaar tot een jaar over doen om over hun baanverlies heen te komen. Je doorloopt dan stadia vergelijkbaar met rouw na verlies of een ingrijpende verandering. In deze blog vertel ik meer over het rouwproces bij ontslag en waarom dit vaak ten onrechte wordt onderschat.
Lees meerJe werkgever wil je ontslaan door middel van een beëindigingsovereenkomst (ook vaak vaststellingsovereenkomst of VSO genoemd). Je weet niet wat je moet doen en je bent misschien ook wel boos, of zelfs een beetje in paniek. Hoe kunnen wij jou helpen en wat kun je van BrandMR verwachten?
Lees meerIn mijn vorige blog behandelde ik de keuzes die je als erfgenaam moet maken. Heb je als erfgenaam de keuze hebt gemaakt om de erfenis te aanvaarden, betekent dat niet automatisch dat je ook van alles mag en kunt regelen. Want soms heeft de overledene bepaald dat de executeur degene is allerlei zaken rondom de erfenis mag regelen. Wat een executeur precies is en doet, vertel ik in deze blog.
Lees meerStel je voor: je woont in een huurwoning, maar je hebt last optrekkend vocht, een lekkage of schimmel. Dan heb je mogelijk recht op een tijdelijke huurverlaging, zolang het gebrek niet is opgelost. Maar hoe werkt dit precies en welke stappen kun je nemen?
Lees meer