Blog

De wereld staat niet stil. Dus ook niet voor BrandMR. Op deze pagina vertellen onze medewerkers over nieuwe ontwikkelingen in het recht en over zaken die blijvend actueel zijn.

Gebreken tweedehands auto (square)

Aankopen en geld | Auto, Verborgen gebreken, rechten

Verborgen gebreken tweedehands auto: wat zijn je rechten?

Tweedehands auto’s, oftewel occasions, zijn vandaag de dag erg in trek. Ze zijn beter te betalen dan nieuwe auto’s. Maar wat als je merkt dat deze tweedehands auto gebreken vertoont? Wat zijn dan je rechten? In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

Lees meer
Naheffing (square)

Aankopen en geld | Energiecontract, Naheffing

Mag je een naheffing van je energieleverancier krijgen na 6 jaar?

Marie schrikt zich een hoedje als ze haar jaarafrekening ontvangt van haar energieleverancier. Ze moet ineens € 1.000 bijbetalen voor haar energieverbruik. Kan dat zomaar? En belangrijker nog: moet ze dit echt betalen? Marie besluit contact op te nemen met BrandMR.

Lees meer
Abonnement (square)

Aankopen en geld | Abonnement, Opzeggen

Hoe beëindig je het oneindige abonnement?

Misschien heb jij wel meer abonnementen lopen dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan streamingdiensten, de sportschool of jouw favoriete tijdschrift. Als je van zo’n abonnement af wilt, dan is dat vaak een hoop gedoe. Je kan te maken krijgen met opzegtermijnen, opzegboetes of het bedrijf wijst jouw afzegging af. Wat kan je dan doen?

Lees meer
Impact ontslag (square)

Werk en inkomen | Ontslag, belangenbehartiger

Wat is de emotionele impact van ontslag op een werknemer?

Je baan verliezen en langdurig werkloos zijn is niet alleen een financieel naar, maar ook een psychologisch trauma. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen er een half jaar tot een jaar over doen om over hun baanverlies heen te komen. Je doorloopt dan stadia vergelijkbaar met rouw na verlies of een ingrijpende verandering. In deze blog vertel ik meer over het rouwproces bij ontslag en waarom dit vaak ten onrechte wordt onderschat.

Lees meer
VSO (square)

Werk en inkomen | Persoonlijk advies, Vaststellingsovereenkomst, Onderhandelen

Wat kun je verwachten bij Persoonlijk advies over een vaststellingsovereenkomst?

Je werkgever wil je ontslaan door middel van een beëindigingsovereenkomst (ook vaak vaststellingsovereenkomst of VSO genoemd). Je weet niet wat je moet doen en je bent misschien ook wel boos, of zelfs een beetje in paniek. Hoe kunnen wij jou helpen en wat kun je van BrandMR verwachten?

Lees meer
Executeur (square)

Aankopen en geld | Erfgenaam, Executeur

Executeur; wat is dat eigenlijk?

In mijn vorige blog behandelde ik de keuzes die je als erfgenaam moet maken. Heb je als erfgenaam de keuze hebt gemaakt om de erfenis te aanvaarden, betekent dat niet automatisch dat je ook van alles mag en kunt regelen. Want soms heeft de overledene bepaald dat de executeur degene is allerlei zaken rondom de erfenis mag regelen. Wat een executeur precies is en doet, vertel ik in deze blog.

Lees meer
Huurverlaging (square)

door Lisa Wiewel

Huis en wonen | Gebreken, Huurwoning, Huurprijs

Huurverlaging bij gebreken: wanneer heb je er recht op en hoe werkt het?

Stel je voor: je woont in een huurwoning, maar je hebt last optrekkend vocht, een lekkage of schimmel. Dan heb je mogelijk recht op een tijdelijke huurverlaging, zolang het gebrek niet is opgelost. Maar hoe werkt dit precies en welke stappen kun je nemen?

Lees meer
Geluidsoverlast (square)

Huis en wonen | Geluidsoverlast, buren, Verhuur

Geluidsoverlast van buren? Wat huurders en verhuurders moeten weten

In mijn vorige blog vertelde ik wat er onder onrechtmatig geluidsoverlast valt en wat eraan gedaan kan worden. In deze blog ga ik dieper in op de verantwoordelijkheden van huurders en verhuurders.

Lees meer
Wet betaalbare huur (square)

Huis en wonen | Huurovereenkomst, Huurcommissie, Huurprijs

Wet betaalbare huur: welke gevolgen heeft dat?

De Wet betaalbare huur is op 1 juli 2024 ingevoerd om een betere huurprijsbescherming te bereiken. Er is met deze wet een extra huursegment ontstaan. In deze blog vertel ik wat de wet nog meer inhoudt en wat de gevolgen daarvan zijn voor huurders én verhuurders.

Lees meer
Terugbetalen borg (square)

Huis en wonen | Huurovereenkomst, Huurwoning, Borg

Hoe krijg je de borg van je huurwoning terug?

Als huurder heb je waarschijnlijk een waarborgsom betaald bij het aangaan van jouw huurovereenkomst. Voor de verhuurder geeft deze borg zekerheid bij eventuele schade aan de woning of bij achterstallige huurbetalingen. Zodra je de woning verlaat, wil je natuurlijk dat de borg correct en op tijd wordt terugbetaald. In deze blog deel ik een paar belangrijke punten en stappen die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je jouw borg terugkrijgt.

Lees meer

Doe de check